Home > Hem, Säkerhet, Tips > Ett säkert hem för våra äldre

Ett säkert hem för våra äldre

November 26th, 2020

Det finns många som har sina föräldrar kvar i livet och som fortfarande bor hemma i egen bostad. Det gäller att vi skapar ett liv för de äldre så de trivs och får ett säkert hem på alla sätt och vis. Så länge de orkar och klarar av att bo hemma så får man göra det man kan för att hjälpa våra föräldrar.

Det kan ha sina sidor att bli äldre. Man kanske börjar minnas lite sämre så då kan en timer på spisen kan vara något som skulle vara bra. Man kan ju även glömma plattan på som yngre så om man vet med sig att vara en som har lätt att glömma saker så skaffa en timer. Något att som kan göra tillvaron tryggare är en så kallad trygghetsklocka eller fallklocka. Den larmar till antingen dig som anhörig eller så kan man ställa den att gå till larmcentral. Klockan är snygg och tilltalande på alla sätt och vis och mans er inte att den är mer annorlunda än någon annan klocka.

Det finns många sätt att säkra upp för våra äldre så se till att skaffa de hjälpmedel som finns. Men framförallt besök era föräldrar medans de fortfarande finns i livet. Det behöver inte vara långa stunder som besöket är. Heller fler besök och kortare än långt mellan gångerna och längre besök. Som äldre så kan man tycka att det är roligt med besök men man kanske blir väldigt trött och tycker det är skönt när man blir själv och får vila en stund.