Home > Säkerhet > GSM-brandlarm

GSM-brandlarm

May 2nd, 2014

Vårt hem är sannolikt den viktigaste platsen i våra liv, det är där vi har vår tillhörighet, kan slappna av och förhoppningsvis mår som bäst. Se till att hålla den platsen säker.

Det händer aldrig mig

BrandlarmVisste du att det varje dag under hela året brinner i ungefär 17 bostäder. Det är kanske procentuellt inte så många, men det ger en bild av att det man tänker aldrig ska kunna hända en själv – tyvärr faktiskt händer flera gånger varje dag.

Som vi nämnde tidigare på startsidan så är brandvarnare den billigaste livförsäkringen och det menas förstås att man tack vare en sådan billig investering som det är att köpa en brandvarnare, kan rädda både liv och materiella ting om olyckan är framme. För säg femton år sedan så var det förmodligen allra vanligast att man bara hade en eller högst två brandvarnare i sin bostad (om man hade flera våningar). Idag är läget troligen inte helt olikt, men det finns andra alternativ som kan göra ditt hem ännu säkrare.

Extra säkert

Idag finns det brandvarnare som är seriekopplade, vilket innebär att om någon brandvarnare reagerar på brand så kommer även resterande att ljuda. Ett ytterligare steg för ett ännu säkrare hem är att använda sig av samma typ av teknik som den vi nämnde på startsidan om GSM-larm för inbrott – men för brandlarm då. Det innebär alltså att om det larmar så kommer du att få ett sms och ett samtal om att larmet gått av, vilket gör att du snabbt kan larma brandkår, vars du än befinner dig.