Home > Tips > Hitta ny lokal för butiken eller kontoret

Hitta ny lokal för butiken eller kontoret

March 28th, 2017

Känns den gamla lokalen för liten eller vill du ha ett annat läge? Vilken än anledningen är till bytet av lokal är det något som kommer att påverka din verksamhet och det finns flera saker som du måste tänka när du bestämmer dig för en lokal.

Att tänka på när du väljer lokal

Är det en butik du ska öppna i din nya lokal är ett gammalt beprövat tips att sitta i eller utanför lokalen under några timmar och se hur många personer som passerar. Har de bråttom? Strosar de i sakta mak och du kan få dem att stanna för att gå in i din butik? Att nå ut till kunder är ju det viktigaste för en butikslokal. Sedan ska den förstås passa för den typ av artiklar eller tjänster som du säljer.

Din nya lokal

När du väl har funnit din nya lokal har du förstås en hel del jobb framför dig. För att känna dig säker är en av de första sakerna man bör se över både brandlarm och annat larmsystem. Finns det kanske ett befintligt men det måste anpassas för att passa din verksamhet? Butikspersonal kan råka ut för både våld och hot och i vissa fall kan det vara befogat att ha både kameraövervakning och överfallslarm.

Brand i restauranger

Är det en restaurangrörelse du har? I alla typer av lokaler är det viktigt att ha ett brandlarm, men speciellt restauranger som har fritöser och ugnar till exempel är extra utsatta. En billig men nödvändig försäkring är att ha ett riktigt bra brandlarm.

Den roligaste delen

När du har sett över det som är nödvändigt i form av säkerhet som larm och annat kommer den roligaste delen när det gäller den nya lokalen. Att väljer färger, inreda och packa upp nya varor som känns som julafton varje gång.