Home > Säkerhet > Lås- och passersystem

Lås- och passersystem

February 24th, 2017

Om du äger fastigheter med många hyresgäster har du säkert någon gång drabbats av inbrott eller du kanske har återkommande problem med borttappade nycklar som medför kostsamma byten av låscylindrar.

lock_370732937

Hyreshus

Är du hyresvärd har du säkert varit med om att en hyresgäst bara försvinner utan att lämna tillbaka sina nycklar. När detta händer måste du byta lås, inte bara i hyresgästens lägenhet utan också i entrén och kanske i tvättstugan. Händer detta kanske det är dags att se över låssystemet i hela din fastighet och istället för att byta låscylindrar och dela ut nya nycklar till hyresgästerna kanske det är bättre att investera i ett låssystem.

Det traditionella låssystemet för hyreshus är ett system med ett kodlås till ytterdörren där bara hyresgästerna känner till koden (förhoppningsvis) men det finns bättre system. Dessa system är relativt dyra, men att ständigt behöva byta låscylindrar är också dyrt. De ger även en ökad trygghet för dina hyresgäster. Skall du installera ett nytt låssystem i din fastighet är det bäst att be om hjälp för att få den säkraste och mest kostnadseffektiva lösningen för just din fastighet.

Passersystem

Passersystem har länge funnits på arbetsplatser där personal med hjälp av taggar eller liknande kan öppna de dörrar de har behov av att öppna. Systemen anpassas så att de anställda bara kan ta sig in där de behöver kunna ta sig in och systemen är även anslutna till larm. Dessa system har mer och mer börja leta sig in i flerbostadshus och systemen har uppenbara fördelar. Förlorar en hyresgäst sin tagg är det bara att spärra den och beställa en ny, som är betydligt billigare än en nyckel. Det är också bekvämt för hyresgästerna att använda samma tagg till alla lås de behöver öppna. Förutom att systemen sparar pengar och arbete för hyresvärden och gör det bekvämare för hyresgästerna – de ökar även säkerheten.