Home > Säkerhet > Så håller du inbrottstjuvarna borta

Så håller du inbrottstjuvarna borta

July 16th, 2015

3927279-robber-breaking-into-house-using-crow-bar

Under semestern är det många som oroar sig för att lämna bostaden obebodd på grund av rädslan för inbrottstjuvar. Att hålla inbrottstjuvarna borta behöver dock inte vara några problem. Med ett par enkla knep kan du se till att tjuvarna inte väljer just din bostad. Allt du behöver göra är att komma ihåg att prata med grannarna, låsa dörren och gömma undan dyrgriparna. Sedan kan du luta dig tillbaka och njuta av en härlig långsemester.

Be grannarna om hjälp

Det mest effektiva knepet är helt enkelt att be grannarna hålla lite extra koll och kanske kika in i huset då och då för att vattna blommor och plocka upp posten. Att se till att huset ser ”inbjudande” ut hjälper till att hålla tjuvarna borta då man kan lura dem att man är hemma. Nyvattnade blommor, dekorativa fasader och andra typer av ”livstecken” kan med andra ord hjälpa till att skydda ditt hem. Du kan enkelt se till att bostaden är dekorativ med hjälp av olika fasaddekorer. Sådana går enkelt att beställa inför semestern från nätbutiker som Fasaddekor.

Ett tips är också att inte städa tomten alltför noga, skriver GP. Genom att lämna trädgårdsmöblerna ute och barnens leksaker utspridda på gräsmattan kan ingen anta att ni är iväg på semester.

Se till att det är låst

Det mest självklara är det man lättast glömmer. Att se till att fönster är stängda, altandörrar och ytterdörrar låsta samt att fönstren är välförsedda med fönsterlås är A och O för att försvåra tjuvarnas jobb. Det stoppar förstås inte inbrotten helt, då man givetvis kan krossa glasrutor väldigt enkelt, men det försvårar dem betydligt att begås diskret. Se också till att eventuella värdesaker i huset är noga undangömda. Om du har något riktigt värdefullt som du absolut inte vill förlora kan det vara klokt att skaffa ett bankfack.