Home > Säkerhet, Tips > Säkerhet för dig med fysisk butik

Säkerhet för dig med fysisk butik

November 18th, 2021

Butikssäkerhet ser ut på olika sätt i olika länder. I USA är det inte ovanligt att butiksägaren har ett vapen under disken. Denna tradition har vi tack o lov inte i Sverige och det finns betydligt bättre sätt att bättra på säkerheten i din butik.

Säkerhetssystem

Butiksägare oroar sig över olika saker, till exempel snatteri, rån, inbrott och brand. Övervakningskameror är ett effektivt sätt att förhindra snatteri då de ger dig möjlighet att se dolda delar av butiken. Saker du måste förvara i butiken efter stängning kan du med fördel förvara i inbrottssäkra skåp. Risken för brand kan du motverka med hjälp av brandlarm och brandsläckare. Ta en titt på nätet, det finns gott om riktigt bra säkerhetsprodukter.

Rån

Att bli rånad är många butiksägares värsta mardröm. Ett effektivt sätt att minska risken för rån är att undvika kontanthantering. Butiker är inte skyldiga att acceptera kontanter. Idag finns det dessutom betallösningar som är betydligt smidigare än kontanter. De allra flesta svenskar använder sig av Swish som gör det möjligt att betala med mobilen. De allra flesta har också ett eller flera betalkort de kan använda för betalning.

Gör du din butik kontantlös minskar du först och främst risken för rån. En annan fördel är att du dessutom slipper den tidsödande och kostsamma kontanthanteringen.