Home > Hem, Säkerhet, Tips > Säkerhet hemmavid

Säkerhet hemmavid

September 9th, 2021

Idag så har det blivit än viktigare att tänka på säkerheten hemmavid. Speciellt om du bor i större städer och tätorter. Inbrott är något som du vill undvika i din bostad och det spelar inte så stor roll om du bor i villa eller lägenhet.

Tjuven är rätt så orädd och kan göra försök oavsett var och tidpunkt. Det gäller att man tänker ur tjuvens synvinkel när man ska säkra upp hemmet med larm och liknande. Gå med i grannsamverkan om det finns något sådant där ni bor. Detta kan hjälpa till att hålla objudna gäster borta. Se till att låta lampan vara tänd även om ni reser bort. Det finns mycket som kan skrämma en inbrottstjuv.

Så klart så är larm med bevakning något som skrämmer de flesta men det kan vara en fräck tjuv som kan hinna förstöra en massa innan väktare är på plats. Kamera är också bra att införskaffa sig. Då kan du få på bild vad som händer och detta kan räcka som bevis om man ser vem som gjort inbrottet. Förhoppningsvis så kan de dekaler som sätts upp i samband med installationen av det nya övervaknings larmet skrämma bort de som har planer på att försöka.