Home > Hem, Säkerhet > Skydda hemmet från vädret

Skydda hemmet från vädret

December 19th, 2015

Ditt hem, insidan av ditt hem, ska skyddas mot mycket. En av sakerna som den attackeras med varje dag är vädret. En tjuv eller brand hör till ovanligheterna när man tänker på att huset ska stå emot vädret varje dag, alla dagar. 

Tätt hus

shutterstock_33306559För att hålla kylan och fukten på utsidan måste huset vara tätt. Ett gammalt hus riskerar att få sina glipor och hål genom åren. En gång per år borde man besikta sitt eget hem och leta efter eventuella brister som kan åtgärdas. Taket är en stor bov när det kommer till läckor, men även gamla fönster kan stjäla inomhusvärmen och släppa in kylan om de inte är tillräckligt täta.

Dock måste man se upp med hur tätt man får huset. Om huset är så väldigt tätt med äldre ventilation, kan man istället få problem med fukt som i sin tur kan leda till mögel.

Värma huset

Ingen vill bo i ett kallt hus. Man vill ha en jämn temperatur året runt, oavsett årstid ska det vara behagligt inomhus. Med värmesystem såsom direktverkande el får man betala dyrt för sin värme under vintern när det krävs mer el för att värma upp huset. Bergvärme och jordvärme är dyrt att installera, det är inte alla som vill låna så mycket pengar. Ett alternativ är pellets som blivit populärt på grund av lättsam skötsel och pris.